ToimintaKokoomustoimintaa Ydin-Hämeessä

Ydin-Hämeen Kokoomuksen tarkoituksena on toimia aktiivisesti omalla alueellamme, pitämään erilaisia tapahtumia ja olemaan mukana alueen arkipäivän elämässä muutenkin. Hämeenlinnan Kunnallisjärjestön mukana näymme myös muualla Hämeenlinnan alueen tapahtumissa ja pyrimme osaltamme kehittämään Kokoomustoimintaa.

Haluamme myös herättää avointa sekä vuorovaikutteista keskustelua tärkeistä yhteiskunnallisista asioista ja muista päivän polttavista kysymyksistä. Tapahtumien ja kokoontumisten avulla Ydin-Hämeen Kokoomus haluaa tuoda päätöksenteon ja lähialueen vaikuttajat lähemmäs meidän jokaisen arkea.

Paikallisille markkinoille sekä messutapahtumiin osallistuminen on tärkeä osa toimintaamme. Lisäksi olemme järjestäneet muun muassa kahvilatempauksia presidentinvaalien alla sekä Lammilla, että Tuuloksessa. Yhdistyksemme pyrkii saamaan paikkakunnalle aika ajoin vierailijoita yhteiskunnan poliittiselta huipulta, jotta yhteys päätöksentekijöiden ja äänestäjien välillä säilyisi mahdollisimman hyvänä.

Kokouksissamme ja tapahtumissamme ovat vierailleet muun muassa kansanedustajat Sanni Grahn-Laasonen, Kalle Jokinen ja Timo Heinonen. Vuoden 2011 syksyllä saimme kunnian isännöidä tasavallan presidentti Sauli Niinistön vierailua hänen kampanjaansa liittyneessä Café Niinistö -tapahtumassamme.

Ydin-Hämeen Kokoomus kuuluu Hämeen Kokoomuksen Hämeenlinnan Kunnallisjärjestöön. Hämeen Kokoomus on yksi Kokoomuksen kuudestatoista piirijärjestöstä. Alueella toimii 59 kokoomusyhdistystä 23 eri kunnassa kahden maakunnan Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen alueella.

 

Kokoomus on suurin kuntapuolue Hämeessä 28,9 prosentin ääniosuudella. Hämeen kunnissa kunnanvaltuustoissa on valtuustokaudella 2009-2012 yhteensä 225 kokoomuslaista valtuutettua.

Kokoomuksella on Hämeen vaalipiiristä kevään 2011 eduskuntavaalien jälkeen kolme kansanedustajaa: Timo Heinonen, Kalle Jokinen sekä Sanni Grahn-Laasonen ja yksi Europarlamentin jäsen, Sirpa Pietikäinen.

Hämeenlinnan Kokoomus puolestaan koostuu 10 paikallisyhdistyksestä. Yhdistykset muodostavat Kunnallisjärjestön, joka johtaa Kokoomustoimintaa laajentuneen Hämeenlinnan kaupungin alueella. Kokoomus muodostaa 17 valtuutetun ryhmän Hämeenlinnan valtuustossa. Valtuustoryhmän arvoja ovat aktiivisuus, avoimuus, kumppanuus ja asukaslähtöisyys.

Vuoden 2012 kunnallisvaaleissa Ydin-Hämeen Kokoomuksen nykyisellä toimialueella Kokoomuksen kannatus oli tuttuun tapaan vankkaa. Tuuloksessa (äänestysalueessa mukana myös Eteläisten alue Hauholta) Kokoomus keräsi 29,6% äänistä ja Lammilla 24,6 %. Ydin-Hämeen Kokoomuksesta Hämeenlinnan kaupunginvaltuustoon valittiin  Helena Hirviniemi, Vesa Kaloinen, Pekka Kääriäinen ja Reijo Saksa.