Kuntavaalien tulokset Ydin-Hämeessä

24.4.2017

Kuntavaalit on käyty ja tulokset ovat tiedossa. Kokoomuksen kävi hyvin, myös Hämeenlinnassa Kokoomus nousi suurimmaksi puolueeksi.

Kuntavaalit on nyt käyty ja tulokset ovat tiedossa. Kokoomuksen kävi hyvin. Tämä pitää ymmärtää niin, että myös vaalityö tehtiin hyvin ja pitkäjänteisesti. Puheenjohtajamme Petteri Orpo sanoi vaali-iltana, että vaalityö aloitettiin jo syksyllä ja gallupit näyttivät suuntaa ylöspäin niin, että kokoomus näyttäisi menestyvän vaaleissa. Koskaan tuloksesta ei sentään voi olla varma etukäteen. Kokoomus-pylväs haki lopullisen ja oikean paikkansa Ylen ennusteen tultua tv-ruutuun.

Meillä Ydin-Hämeessä vuoden 2013 menestys oli erinomainen, koska neljä meidän ehdokastamme tuli valituksi Hämeenlinnan kaupunginvaltuustoon. Samaa tai parempaa toivoimme nytkin. Lisäksi toivelistalla oli, että puolueemme tulee olla Hämeenlinnan suurin.

Hienosti kävi, jopa paremminkin kuin viimeksi. Kokoomus nousi kaupunkimme suurimmaksi puolueeksi. Eroa tuli noin 500 ääntä sosiaalidemokraatteihin. Viime mainitut olivat päättyvällä kaudella suurin. Eroa demareiden hyväksi oli edellisissä vaaleissa noin 200 ääntä.

Ydin-Hämeestä valittiin uuteen kaupunginvaltuustoon Päivi Kankaanmäki (upeasti 311 ääntä), Vesa Kaloinen (252 ääntä), Pekka Arvio (238 ääntä) ja Pekka Kääriäinen (169 ääntä). Ensikertalaiset Kimmo Salomaa ja Veli-Antti Silpola saivat hekin ensikertalaisiksi kelpo äänimäärän.

Yhdistyksemme esittää heille kaikille lämpimät onnittelut hyvästä vaalityöstä ja erinomaisesta tuloksesta!